Italie Bassano del Grappa

ITALIE BASSANO DEL GRAPPA

Fly me to the wine

ITALIE BASSANO DEL GRAPPA

Programma

Na aankomst luiden we het weekend in Italiaanse stijl in met een apperitivo bij het domein Contrà Soarda, gevolgd door een biologisch driegangendiner met bijpassende wijnen. Kijk niet vreemd op als u een ezel als grasmaaier ziet dienen, dit wijnhuis heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en probeert de CO2-uitstoot te minimaliseren. Uiteraard staat het weekend in het teken van wijn, ergens een rondleiding en proeverij in de kelders van Contrà Soarda is een absolute must. Verder is het weekend een onbeschreven blad, de heuvels van Veneto liggen aan uw voeten. Mocht u graag andere zaken ondernemen of een wijziging op het programma wensen; alles is mogelijk. Wij zorgen ervoor dat uw weekend volledig aansluit op uw wensen. Vincent Kroon en zijn collega’s weten de allerbeste adresjes en spreken bovendien Italiaans. Maar of u de omgeving nu op eigen houtje gaat verkennen of met hen: genieten is het credo.

Programma

WIJNGEBIED VENETO

De uitgestrekte wijngaarden van Veneto, de bakermat van de Italiaanse wijnwereld, worden omringd door de Venetiaanse Alpen, de Povlakte en het Gardameer. Veneto is een welvarend gebied met Venetië als toeristische hoofdstad. Een andere belangrijke stad in de streek is Verona, waar ieder voorjaar de Vinitaly wijnbeurs plaatsvindt. Vanuit Slovenië hebben de Romeinen de Friuliano en Pinot Grigio druiven ooit over zee naar Italië gebracht. En daar plukken wij nu de vruchten van.

Wijngebied VENETO

CONTRÀ SOARDA

Domein Contrà Soarda is gelegen in Breganze. Een vulkanisch en dus mineraalrijk gebied dat als het ware in een kommetje ligt. Overdag is het hier heel warm, ’s nachts erg koud. Hierdoor hebben de druiven een dikkere schil en krijgen ze de gelegenheid om af te koelen. Dit resulteert in frisse wijnen. Op het domein wordt een biologisch-dynamische werkwijze gehanteerd. Dat wil zeggen dat er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van ambachtelijke methoden. Een ingenieus drukloos systeem perst de druiven van bovenaf, gebruikmakende van hun eigen gewicht. Energiezuinig en bovendien goed voor de smaak. Op het domein heerst een gemoedelijke, idyllische sfeer. Om te ontspannen, omgeven door natuur, bent u hier absoluut aan het juiste adres.

CONTRÀ SOARDA

Locatie

Het schitterende stadje Bassano Del Grappa ligt aan de voet van de Vicentijnse Vooralpen nabij de opening van het Valsugana. Dwars door de stad stroomt de rivier de Brenta, waarover de monumentale Ponte Vecchio is gebouwd. Vanaf Bassano Del Grappa zijn steden als Vicenza, Padua en Venetië makkelijk bereikbaar.

Str. Soarda, 26
36061 San Michele di Bassano Del Grappa VI, Italy

Locatie

Prijzen

Boek uw reis via www.silverflight.nl

MEER INFORMATIE OF BOEKINGEN

Voor meer informatie en/of boekingen neem contact op: wine@silverflight.nl

Contact

Vraag? Laat het ons gerust weten of bel voor persoonlijk advies met een van onze private aviation experts naar +31(0)23 583 6096