Over Silver Flight

Ons verhaal

Silver Flight heeft trotse Nederlandse eigenzinnigheid. Een andere mentaliteit, een ander vliegtuig. Wij geloven dat vliegen efficiënter en comfortabeler kan. En dat u de vrijheid verdient om uw eigen bestemming te kiezen.

Silver Flight is in 2019 opgericht met als doel om vliegen weer leuk, gemakkelijk, efficiënt en comfortabel te maken. En duurzamer, want ook dat is mogelijk. Hiervoor vertrouwt Silver Flight op de laatste innovaties uit de branche. De toestellen uit onze vloot zijn van onberispelijke Zwitserse makelij. Voorzien van een ruim en luxe interieur, snel én in staat om zelfs de kleinste luchthavens van Europa te bereiken.

You decide

Bij Silver Flight staat de klant centraal. U kiest namelijk zelf vanaf welke luchthaven er vertrokken én aangekomen wordt, op de door u gewenste vluchttijden. Of u nu alleen, met zijn tweeën, of zelfs met een groter gezelschap wilt reizen; bij Silver Flight is er ruimte voor maar liefst 8 passagiers. Kortom, u bepaalt hoe uw vlucht eruit komt te zien. Dát maakt Silver Flight uniek in de branche van executive airplanes.

Why Silver Flight

Smart

Snel en rechtstreeks naar de daadwerkelijke bestemming: dat is efficiëntie.

De kracht van de Pilatus PC-12 is het vermogen om te landen op plekken waar andere executive airplanes dat niet kunnen. Hierdoor bereiken we maar liefst 2.500 Europese luchthavens. Met Silver Flight beleeft u een ongekend efficiënte en daardoor comfortabele reis. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om vanaf regionale luchthavens in Nederland te vertrekken.

Comfort

Aan boord genieten van rust, ruimte en comfort.

Optimaal comfort. Vanaf het moment dat u boekt tot het moment dat u weer thuis bent. In de cabine van onze toestellen geniet u van meer ruimte. Ook uw bagage reist met u mee dankzij de unieke vrachtdeur. Het moderne BMW Designworks zorgt voor een hoog niveau van comfort. Droom heerlijk weg in één van de ruime lederen fauteuils terwijl u door de grote ramen naar buiten kijkt.

Safe

Veiligheid staat voorop: Silver Flight heeft de hoogste veiligheidscertificeringen.

Wij vinden niet alleen uw tijd, comfort, gemak en uw budget, maar ook uw veiligheid enorm belangrijk. Daarom vliegen wij altijd met twee ervaren piloten die gekwalificeerd zijn met de hoogste EASA (European Union Aviation Safety Agency) veiligheidsnormen. Silver Flight heeft een Air Operator Certificate (AOC), deze vergunning van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt alleen afgegeven als een luchtvaartmaatschappij voldoet aan de hoge Europese standaarden van EASA.

Conscious

Vliegen met minimale CO₂-uitstoot en maximale compensatie.

Onze toestellen zijn heel duurzaam te noemen vanwege het lichte gewicht en de single engine. Wij brengen u dichterbij uw daadwerkelijke eindbestemming; minder transfers en daardoor minder kilometers. En ja, natuurlijk stoten wij CO2 uit. Maar dat compenseren we 100 procent op elke vlucht met Certified Emission Reductions (CERs) van de Verenigde Naties (UNFCC) en hiermee investeren wij direct in duurzaamheidsprojecten in diverse landen wereldwijd. Daarnaast zijn wij betrokken en houden wij de ontwikkelingen met betrekking tot luchtvaart innovatie als elektrisch vliegen en het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF) nauwlettend in de gaten. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk het gebruik van plastic in onze organisatie en aan boord van onze vluchten te beperken. Wij staan vooraan als er nieuwe mogelijkheden zijn om onze operatie nog duurzamer te maken in de toekomst.

Partnership

Vanuit een duurzaam partnership verzorgt Silver Flight uw gehele reis.

Silver Flight staat voor het bieden van een efficiënte oplossing, zakelijk en privé. Wij regelen dat u snel op de juiste bestemming bent. Daarvoor zijn we tenslotte partners. Wij leveren maatwerk en denken graag met u mee. Ons partnership is gebaseerd op persoonlijk contact. Wij doen er alles aan om uw reis prettig te laten verlopen. Een ontvangst met een glas van uw favoriete champagne? “Our pleasure!” Een transfer naar uw meeting in de binnenstad? Ook voor de offshore markt bieden wij een zeer efficiënt product waarbij wij uw crew snel kunnen vliegen naar de kleinste vliegvelden met aansluiting op de helikopter vlucht naar de diverse projecten. U heeft er geen omkijken naar.

Meet our team

Op de grond en in de lucht

Ieder zijn of haar eigen specialisme; een gedeelde passie voor zowel service als luchtvaart. Samen doen wij er alles aan om u compleet te ontzorgen. Van het eerste telefonische contact tot de beste tips van onze piloot voor op uw bestemming. Mogen wij u snel aan boord verwelkomen?